söndag 25 mars 2012

Grahamsbröd

Bakade lite bröd idag.
Först frallor och sen hittade jag ett nytt recept på nätet, kommer ifrån coops hemsida.
 Snabbt grahamsbröd, det var väldigt smidigt att slänga ihop och ett plus är att det gräddas i en avlång brödform.
Det jag kan tycka är att det var en aning mycket salt i receptet, men det ändrar jag tills nästa gång.
Annars så var det ett helt ok bröd.



25 g jäst
3 dl vatten
1 msk smör
2 tsk salt
1 msk honung
4 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl

Värm vattnet till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, fett, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Bred ut degen i en smord avlång bakform, ca 1½ l. Täck över och låt jäsa ca 40 min. Sätt ugnen på 200°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Ta gärna brödet ur formen och grädda undersidan några min. Låt kallna på galler under duk. Brödet passar bra att rosta.




1 kommentar: