onsdag 21 mars 2012

Lingonrutor

Hittade ett recept som jag ville prova i en av mina kakböcker jag har hemma =)
Det är ofta man sitter och bläddrar i böckerna, men inte lika ofta som man verkligen provar något i dom.
Men nu gjorde jag det och resultatet blev över förväntan.
Galet goda kakor.

Det underbart vackra kakfatet kommer ifrån IB laursen
På deras hemsida kan du bläddra i katalogen för 2012.



Recept för ca 18 stycken.

4 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 msk bakpulver
150 g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
50 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl havregryn

1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en bunke.
2. Finfördela smöret i mjölblandningen med hjälp av fingrarna.
3. Tillsätt ägget och blanda allt till en smulig deg.
4. Fördela i en bakplåtspappersklädd långpanna 20*30 cm.
5. Bred lingonsylten över kakan.
6. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker, vaniljsocker och havregryn. Bred detta över lingonsylten.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader 20 minuter.

Låt svalna innan du skär den i bitar.





4 kommentarer:

  1. Ser supergott ut. Ska prova baka såna i helgen men med hallonsylt istället.
    Stort grattis till massa skoj som händer nu. Puss

    SvaraRadera
  2. Halloj!

    Det där är en av mina favorit kakor!! Snyggt presenterat!

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket =) Ja det är nog gott med hallonsylt också. Men prova med lingon med för det var så himla gott. Kan bli liiite sött med hallonsylt, men prova gärna och återkom med resultat sen =)Kram

    SvaraRadera
  4. Håller med Sara, har ätit den med hallonsylt och tyckte att den blev för söt! Har provat med svartvinbärssylt, det passade fint!
    Kram Lena

    SvaraRadera